lauantai 8. helmikuuta 2014

Pentupainia Lielahdessa

Kävimme Lielahden Musti & Mirrissä pentupainissa Hilman kanssa. Ensin oli pienten pentujen vuoro ja sen jälkeen isorotuisten pentujen vuoro. Hilma osallistui ensin pienten pentujen painiin ja sen jälkeen vielä hetkeksi isompienkin painiin. Pienten pentujen joukossa Hilmalla sujui leikit paremmin. Isojen joukossakin meni ihan hyvin, mutta välillä Hilma meinasi jäädä isojen jalkoihin. Hilma tykkää erityisesti painimisleikeistä ja onneksi pienten pentujen joukosta löytyi samankokoisia ja samanhenkisiä kavereita, joiden kanssa Hilma pääsi kunnolla painimaan. Tässä hauskoja kuvia mukavista hetkistä uusien kavereiden kanssa.

Hilma (vas.): "Moi, kuka lähtis mun kanssa painimatsiin?"

Kaveri (vas.): "Kyllä mää lähen matsiin, jos saat mut kiinni."

Hilma: "Okei. Nyt mää otan jonkun teistä kiinni..."

"...Täältä tullaan. (Seuraavaksi kokeilen taktista hämäystä.)"

Hilma: "Kaunis päivä tänään... (Nyt se tulee ihan lähelle.)"

Hilma: "Hahaa.. Jäit kiinni."

Hilma (keskellä): "Olettepa te isoja koiria. Ei mua silti pelota."

Iso kaveri (oik.): "Pöööö...."
Hilma (vas.): "Älä syö mua."

Hilma: "Kiva tavata suakin. Mulla on nyt kotiin menoaika. Heippa!"

Vaikka Hilmalla olikin pentupainissa hauskaa, tuli muutaman päivän päästä ikäviä seurauksia useiden koirien tapaamisesta. Hilmalle tuli nuha ja öisin piti välillä herätä yskimään henkitorvessa olevaa limaa pois. Hilma sai hengitystieinfektioon 10 päivän antibioottikuurin ja pentupainiin tuli kielto pariksi viikoksi. Eläinlääkäri sanoi, että infektio on tarttunut toisesta koirasta ja epäili sen tapahtuneen pentupainissa. Infektio ei onneksi ollut vielä edennyt keuhkoihin asti ja antibiooteilla sen eteneminen saatiin estettyä. Onneksi yskiminen loppui muutamassa päivässä ja nuhakin on jo parantunut. Nyt on lisäksi ensimmäinen rokotus kunnossa. Eiköhän taas joku viikonloppu päästä pentupaineilemaan.

2 kommenttia:

  1. Onko Hilmaa ajateltu käyttää näyttelyissä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä ollaan ajateltu viedä pentunäyttelyyn joskus kesän alulla ja myöhemminkin täysikasvuisena. Mutta ei mitenkään tosikkomielessä. :)

      Poista

Olisi ihanaa, jos annat palautetta ja kommenttia...